Tokmannille ympäristövastuullisuus on kalustehankinnoissa päivittäinen teko

Duo Interior Tokmanni
  • helmikuuta 27, 2024
DUO Interiorin vuosisopimusasiakkuuden mahdollisuudet ja hyödyt ovat saaneet kiitosta tyytyväisiltä asiakkailta, kuten esimerkki Tokmannilta, jonka kanssa yhteistyö on vauhdissa jo toista vuotta. Tarjoamme asiakkaillemme mahdollisuuden hyödyntää palveluitamme ympäri vuoden.

Tokmannin ja DUO Interiorin yhteistyö on jatkunut jo yli vuoden ja siihen on kuulunut, niin jatkuvat irtokalustetarpeiden hankinnat kuin isommat projektitkin. Hyvin sujuneen ensimmäisen vuoden jälkeen jatkuu jo toinen vuosi yhteistyössä. Suureen osaan tiloistaan Tokmanni valitsee ensisijaisesti aina käytetyt kalusteet.

Valitsemme käytetyt kalusteet ympäristöystävällisyyden vuoksi. On tärkeää vähentää uusien kalusteiden valmistuksen aiheuttamaa ympäristökuormitusta ja pidentää kalusteiden elinkaarta. Lisäksi, käytettyjen kalusteiden valinta on osoittautunut äärimmäisen kustannustehokkaaksi ratkaisuksi, säästäen merkittävästi budjettia. Käytetyt kalusteet ovat osoittautuneet myös laadukkaaksi ja kestäväksi vaihtoehdoksi, mikä tekee valinnasta entistä houkuttelevamman. Käytettyjen toimistokalusteiden lisäksi toimintatapoihimme kuuluu muunkin myymäläkaluston kierrättäminen niin pitkään kuin vain kalusto on käyttökelpoista, kertoo Tokmannin myymäläprojektien päällikkö Antti Ihatsu

 

(Artikkeli jatkuu kuvan alla)

PHOTO-2024-02-12-15-26-45

 

Valitessasi käytettyjä toimistokalusteita saat ne suoraan varastostamme, mikä tarkoittaa nopeaa toimitusta. Tämä tekee kalusteiden hankinnasta vaivatonta ja nopeuttaa uuden toimistosi tai työympäristösi kalustamista. Säästä aikaa ja vaivaa valitsemalla käytettyjä kalusteita, jotka ovat heti saatavilla käyttöösi.

Nopea saatavuus on tärkeää, kun uusimme kalusteita nykyiseen myymäläverkostoomme. Nämä hankitaan usein tarpeeseen, joita ei voida ennakoida etukäteen esim. uusi työtuoli vanhan hajonneen tilalle. Tätäkin tärkeämpää on, että toimitukset saapuvat täysin ajallaan ja ilman puutteita. Mm. Uusien myymälöiden perustamisen osalta toimistokalusteiden saapumiset on aikataulutettu usein juuri ennen taustakoneiden asennusta ja esimerkiksi ilman työpöytiä tämä tulisi vaikeaksi. Lisäksi on tärkeää, että kaikki kalusteet saapuvat kerralla ja samalla rahdilla, jolloin vältämme turhia ajoja ja kalusteiden asennus saadaan suoritettua yhdellä kertaa, Ihatsu jatkaa.

Jokainen käytetty kaluste tarkastetaan ja kunnostetaan huolellisesti DUO Interiorin toimesta ennen myyntiä, täten niiden laatu ja kestävyys on taattu. Lisäksi kaikille tuotteille myönnetään aina takuu, joten hankinnan voi tehdä luottavaisin mielin. Valitsemalla käytettyjä toimistokalusteita saat paitsi laadukkaita ja kestäviä tuotteita, myös mielenrauhan.

Olemme olleet tyytyväisiä käytettyjen kalusteiden laatuun ja siisteyteen. Yleensä näistä on vaikea edes sanoa ovatko käytettyjä vai uusia, Ihatsu kertoo.

 DUO Interiorilta saatu asiakaspalvelu on ollut kaikin puolin hyvää, ammattitaitoista ja ripeää. On helppo asioida toimittajan kanssa, joka tuntee tuotteensa, oli kyse sitten materiaaleista, alkuperästä taikka tuotteen laadusta. Reklamaatiot ovat olleet vähäisiä, ja koskeneet lähinnä pakkausvirheitä tai kuljetusaikana sattuneita pieniä vaurioita. Näihin on aina reagoitu nopeasti ja ne on saatu korjattua pikaisesti, kertoo Tokmannin projektiassistentti Rita Salonen

 

Ympäristövaikutus

Hankkimalla DUO Interiorilta käytettyjä toimistokalusteita uusien sijaan Tokmanni on säästänyt yli 52 400 kg luonnonvaroja ja välttänyt 19 200 kg CO2-päästöjä.

 1 Säästetyt luonnonvarat vastaavat keskivertosuomalaisen yli kuudentoista kuukauden suoraa luonnonvarojen kulutusta. 2 Vältettyjen CO2-päästöjen määrä vastaa 137 241 kilometrin ajomatkaa henkilöautolla, eli sillä pääsisi n. 3,4 kertaa maapallon ympäri.

1 Suomalaisen keskimääräinen 40 000 kg luonnonvarojen kulutus RMC-indikaattorilla vuonna 2020. Lähde: Eurostat 2023. 

2 Liikennekäytössä olevan henkilöauton keskimääräinen CO2-päästö vuoden 2023 lopussa; 139,9 g/km, lähde: Traficom 2023

 Laskelma on toteutettu yhteistyössä Pääkaupunkiseudun kierrätyskeskuksen kanssa. 

 
 
 
 
 
 
 

 

Katso myös

Paptic Oy:n uusien tilojen kalustehankinta ympäristövaikutukset huomioiden

marraskuuta 15, 2023
Uusien tilojen kalustamisessa hyödynnettiin pääsääntöisesti käytettyjä kalusteita Paptic Oy oli muuttamassa uusiin...

Ympäristötekoja toimiston kalustuksella

elokuuta 8, 2023
Ostamalla käytettyjä tuotteita teet konkreettisen ympäristöteon. Uusien tavaroiden valmistamisessa kuluu luonnonvaroja...

Toimistokalusteen elinkaarta voi pidentää kiertotalouden keinoin

elokuuta 17, 2023
Toimistokalusteen elinkaarta voi pidentää kiertotalouden keinoin