Ajankohtaista

Mediconsultin uuden toimitilan kalustus ja vanhojen kalusteiden kierrätys

Kirjoittanut DUO Interior Oy | 4.10.2024 14:15

Mediconsultin muutto Salo IoT Campuksella uusiin, aiempaa hieman pienempiin tiloihin toi mukanaan mahdollisuuden tarkastella toimitilojen kalustamista uudesta näkökulmasta.

Ympäristöystävällisyys ja vastuullisuus olivat keskeisiä periaatteita kalustehankinnoissa, ja tavoitteena oli, että osa kalusteista voitaisiin hankkia käytettyinä. Tämän valinnan taustalla ovat yrityksen tekemät valinnat, joiden mukaisesti se kantaa oma vastuunsa ympäristöstä ja kiinnittää huomiota ekologiseen jalanjälkeensä.

Uuden toimitilan työpisteet hankittiin uusina, sosiaali- ja neuvottelutiloihin puolestaan valittiin laadukkaita huolellisesti valikoituja käytettyjä kalusteita. Näiden valintojen taustalla oli tavoite yhdistää käytännöllisyys ja viihtyvyys – toimitilojen tuli olla sekä toimivia että inspiroivia paikkoja, joissa henkilöstön on miellyttävä työskennellä.

Mediconsult on kotimainen sote-alaan erikoistunut tietojärjestelmätoimittaja. Yrityksen kehittämä Mediconsult Saga on suomalaiseen soteen suunniteltu asiakas- ja potilastietojärjestelmäkokonaisuus, joka yhdistää perusterveydenhuollon, erikoissairaanhoidon ja sosiaalihuollon.

 

Ympäristövaikutus

 

Mediconsult säästi yhteensä 41 700 kg luonnonvaroja ja vältti 17 500 kg CO2-päästöjä hankkimalla käytettyjä toimistokalusteita uusien sijaan sekä toimittamalla kalusteita uudelleenkäyttöön yhteistyössä DUO Interiorin kanssa.  

 Säästetty kilomäärä luonnonvaroja vastaa yhden suomalaisen yli vuoden suoraa luonnonvarojen kulutusta1. Vältetyt hiilidioksidipäästöt vastaavat yhden suomalaisen noin kahden vuoden keskimääräistä hiilijalanjälkeä2

Päästövähennys vastaa yli 120 000 kilometrin ajomatkaa henkilöautolla3, eli sillä pääsisi kolme kertaa maapallon ympäri. Jatkamalla tuotteiden elinikää säästimme noin 41 700 kiloa kiinteitä luonnonvaroja ja vältimme yli 17 500 kiloa CO2-päästöjä.  

Kiertotalouslaskenta toteutettiin yhteistyössä Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen kanssa. 

1Oletuksena suomalaisen keskimääräinen 40 000 kg luonnonvarojen kulutus RMC-indikaattorilla vuonna 2020. Lähde: Eurostat 2023.  

2Oletuksena suomalaisen keskimääräinen vuosittainen hiilijalanjälki 9 610 kg CO2ekv. Lähde Sitra 2023. 

3Oletuksena on liikennekäytössä olevan henkilöauton keskimääräinen CO2-päästö vuoden 2023 lopussa; 139,9 g/km, lähde: Traficom 2023. 

 

Kokemuksia

Yhteistyö DUO Interiorin kanssa sujui alusta loppuun mutkattomasti. Heidän kauttaan hoitui myös vanhan toimitilan kalusteiden realisointi ja kierrätys, mikä oli Mediconsultille iso helpotus. Oli hienoa, että vanhoille kalusteille löytyi uusi elämä jatkomarkkinoilta, ja että meillä oli mahdollisuus toteuttaa muutto vastuullisesti ilman lisähuolia vanhojen kalusteiden kierrätyksestä. Tämä palvelu vähensi merkittävästi ylimääräisiä työvaiheita ja toi lisäarvoa koko projektiin, kertoo Mediconsultin kehitysjohtaja Fia Saaristo

Olemme erittäin tyytyväisiä saamaamme palveluun ja lopputulokseen. DUO Interiorin asiantunteva tiimi auttoi meitä niin uusien kuin käytettyjen kalusteiden hankinnassa, ja laatu on vastannut odotuksiamme kaikilta osin. Suunnittelu eteni joustavasti ja pysyimme sovitussa aikataulussa. Vuokranantajamme suosituksen kautta DUO Interior valikoitui kalusteprojektin toteuttajaksi, ja päätös osoittautui erinomaiseksi. Toimitilojen suunnittelussa meille oli tärkeää sujuva yhteistyö, asiakkaan tarpeiden ymmärrys sekä viihtyisä ja innostava ympäristö, joka houkuttelee työntekijöitä toimistolle. Toimitus ja asennus hoituivat ilman ongelmia, ja työntekijämme ovat tyytyväisiä uuden toimitilan kalustukseen, Saaristo jatkaa.